Cum să alegi un set mobilă living potrivit?

Cuprins:

  1. Cum să alegi un set mobilă living potrivit?
  2. Set mobilă living cu dulap sau set mobilă living modulară
  3. Unde găsesc un set mobilă living potrivit?

Dacă în mod constant ai început să ai preocupări de vizitare a magazinelor online uitându-te după un set mobilă living este clar că nu te mulțumește ceea ce ai, ori ai nevoie de mobilier pentru o locuință nouă sau renovată de curând. Dar ce să alegi: set mobilă living cu dulap sau set mobilă living modulară?

În ambele situații cel mai simplu ar fi să studiezi ofertele în același loc, pe aceeași platformă de pe internet, unde găsești o gamă foarte variată de modele, mărimi, culori și prețuri expuse de foarte mulți producători și vânzători de mobilă online: eMAG.ro.

Cum să alegi un set mobilă living potrivit?

Fiind bunuri de folosință îndelungată care presupun o investiție mai mare decât alte cheltuieli curente, stabilirea necesarului de mobilă living pentru locuință nu poate fi lăsată la voia întâmplării. Astfel de cumpărături reprezintă o decizie importantă care trebuie să implice toți ocupanții locuinței, spațiul aflat la dispoziție cu decorațiunile și finisajele existente, stilul, culoarea, materialele din care e confecționată, funcționalitățile, banii disponibili.

Importanța aspectului camerei este dată de faptul că aici vă petreceți o mare parte din timpul liber în cadrul familiei, aici se primesc diferite categorii de vizitatori și au loc petrecerile restrânse pentru o bună parte din evenimente ca zile onomastice și de naștere, sărbători religioase și de altă natură. Încăperea în ansamblul ei trebuie să emane o atmosferă caldă, primitoare, luminoasă, spațioasă.

Mobila living ar fi de preferat să facă parte dintr-un set, fiind mai greu pentru o persoană fără studii de design interior să mobileze corespunzător o încăpere cu piese cumpărate separat. Cel mai probabil vânzătorii de mobilier nici nu lucrează cu aceiași producători sau furnizori ca să poți să îți constitui un set mobilă living cu piese achiziționate de la mai multe magazine online sau fizice.

Sunt importante de asemenea mărimea camerei, funcționalitățile pe care le dorim de la un mobilier, destinația pe care o va avea încăperea, locuința din care face parte, mărimea casei, numărul de persoane care locuiesc în mod curent acolo, numărul estimat de musafiri care pot veni în cursul zilei în același timp sau care ar putea rămâne pe timpul nopții și alte aspecte.

În moduri diferite se mobilează o casă cu patru-șase camere în care locuiesc trei persoane care dorm în două camere, comparativ cu un apartament cu două camere în care locuiesc patru persoane și care dorm nopțile în ambele camere. Pentru ca o sufragerie să arate perfect ar trebui ca toate piesele din set mobilă living, textilele și decorațiunile să se îmbine armonios, să fie asortate în același ton de culori, să fie frumoase și de bună calitate.

Dacă bugetul nu ne permite să apelăm la specialiști în decorațiuni interioare este suficient să respectăm o linie cromatică, propriul bun gust dintre ofertele existente de seturi gata constituite, să adoptăm un stil simplu și minimalist cumpărând strictul necesar, fără a neglija faptul că trebuie să confere între altele și mult spațiu util.

Pereții, podeaua, tavanul, tocăria sunt elemente importante în imaginea de ansamblu, astfel încât de la acestea se pornește decorarea încăperii care va deveni camera de zi a familiei, zona de primit musafiri și, de ce nu, peste noapte un loc bun pentru un somn odihnitor.

Nu uita să măsori peretele sau pereții și podeaua pe care vrei să alături mobila ca să nu ai surpriza că e frumoasă, utilă, dar nu intră în casă sau, deși se încadrează în încăpere, nu mai au loc să intre și celelalte piese de mobilier necesare.

Măsoară mai întâi cât ocupă din încăpere și eventualele piese de mobilier pe care le ai deja – canapeaua, fotoliile, colțarul, măsuța, biroul, sau orice ai cumpărat cu intenția de a-l amplasa în aceeași încăpere – precum și spațiul disponibil care rămâne între toate piesele de mobilier.

Culoarea sau combinația de culori pentru mobilierul sufrageriei poate fi oricare la libera apreciere, importat fiind să placă proprietarilor. Totodată ar fi ideal să fie în același ton de culori cu parchetul sau alt tip de podea, cu ușa și tocăria ferestrei, cu perdelele, draperiile, tapițeria canapelei și fotoliilor sau colțarului, cu covorul și celelalte elemente de decor.

Nu contează dacă respectă sau nu culorile în trend din anul achiziționării pentru că sunt bunuri de folosință îndelungată. Important este să vă placă și să vă bucurați de mobilier și peste câțiva ani. Dacă nu îți dorești să cheltui bani anual pentru a schimba mobila în pas cu moda, atunci alegerea ei ar trebui să fie rezultatul unui studiu de piață ca să ai certitudinea că îți va plăcea să conviețuiești cu ea ceva vreme și după ce o vei vedea montată în casă.

Set mobilă living cu dulap sau set mobilă living modulară

Dacă numărul de camere este redus, iar numărul de persoane care locuiesc acolo este mare, atunci din mobilierul pentru living ar trebui să facă parte și minim un dulap. Este de preferat să existe atât un șifonier pretabil pentru îmbrăcămintea care se depozitează pe umerașe, cât și alte corpuri în care se pot pune hainele împăturite.

Dacă nu te-ai orientat spre o canapea extensibilă cu ladă sau nu ai optat pentru un colțar extensibil cu ladă de depozitare, atunci tot în mobilier vei avea nevoie de spatiu ca să ascunzi pernele, păturile, pilotele, lenjeriile de pat și cele personale. Mai exact îți va trebui un mobilier cu șifonier, cu multe sertare și cu alte spații de depozitare închise. Nu trebuie să uiți nici de rafturi pentru cărți și eventual vitrine dacă îți place să expui ceva în ele.

Va trebui să te hotărăști dacă îți dorești un set mobilă living care să îmbrace un întreg perete, sau preferi un set modular cu piese aranjate simetric sau asimetric cu spații între ele. Aspectul mobilierului și al încăperii vor fi diferite, funcționalitățile vor fi diferite.

Dacă locuința are mai multe camere atunci e posibil stilul mobilierului minimalist, dar dacă are doar două sau trei camere în care locuiesc mai multe persoane, atunci va fi nevoie de mai multe spații de depozitare între care neapărat și dulapurile pentru haine și restul lucrurilor.

Dacă nu ai nevoie în camera de zi a familiei de șifonier și multe spații de depozitare, atunci poți opta pentru un mobilier în stil minimalist și modern dat de un set mobilă living modular. Ai siguranța că dacă te plictisești de modul în care le-ai aranjat le poți reașeza după bunul plac și după nevoi în alt mod oricând. În acest fel poți redecora ori de câte ori îți dorești să înlături monotonia din încăpere.

Poți alege un set mobilier living complet modular sau modular cu dulap, ambele putând să fie configurate cum dorești.

Poți alege spațiile de depozitare generoase cu uși oferite de un dulap cu bară pentru haine și polițe interioare, un soldat cu mai multe polițe interioare, etajere, polițe exterioare dintr-o mobilă clasică, dar modernă și elegantă. Marele avantaj la o mobilă spațioasă este că poate primi spre depozitare multe haine și alte obiecte care nu dorești să fie la vedere prin cameră, ci doar să le scoți numai când e nevoie.

Dezavantajul este că ocupă mult spațiu, iar dacă are culori închise la fel ca alte piese de mobilier cum ar fi canapeaua, fotoliile sau colțarul, precum și elementele de decorațiuni interioare, eventual și unul sau mai mulți pereți, atunci s-a zis cu spațiile largi, luminoase. Sunt importante modelul și diagonala televizorului pentru că dacă nu se va încadra simetric în spațiul special pentru el dintr-o mobilă clasică, se va vedea peretele din spatele acestuia în mod nu tocmai dorit.

Culorile deschise sau combinațiile vesele de culori din modelele de mobilier modular vor deschide spațiul și vor binedispune, fiind plăcute privirilor. Cel mai mare dezavantaj al mobilierului minimalist ar fi lipsa spațiilor de depozitare sau insuficiența acestora, ceea ce ar presupune și o triere drastică a lucrurilor pe care urmează să le mai păstrați și cele pe care va trebui să le donați sau să le aruncați.

Alegerea unui stil de viață minimalist vine cu multe avantaje pentru că simplifică viața, presupune o judicioasă distribuire a bugetului familiei cumpărând numai strictul necesar sau, altfel spus, puțin și de bună calitate. Chiar nu avem nevoie de toate lucrurile pe care le-am strâns de-a lungul anilor, poate că pe multe dintre ele nici nu le mai folosim de mult timp, însă ocupă spațiu prețios doar așa, în ideea că poate ne vor mai trebui vreodată.

Unde găsesc un set mobilă living potrivit?

Dacă îți dorești inspirație din locul de pe internet unde se adună să vândă online branduri de top cu acest obiect de activitate, vezi modelele, dimensiunile, materialele, culorile, prețurile pentru produsele din categoria mobilă living și biblioteci de pe eMAG și alege-ți cel mai frumos, mai bun și cu prețul cel mai avantajos set mobilă living.

Nu uita să lași într-un comentariu modelul de set mobilă living pe care l-ai cumpărat și motivele pentru care l-ai preferat.

Sursa fotografiilor: eMAG.ro

Un gând despre „Cum să alegi un set mobilă living potrivit?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: