Ia-ți casa ta dacă nu vrei să îți trăiești viața după regulile altora

Dacă ai atins vârsta majoratului, dacă ți-ai finalizat studiile și ai început să ai primele venituri, dacă ai o relație care tinde să devină stabilă ori chiar este serioasă, atunci nu mai zăbovi nici o clipă și ia-ți casa ta unde să te simți acasă. Dacă nu îți permiți o casă proprietate personală atunci închiriază de la un proprietar o locuință care este liberă pe termen lung. Nu îți trebuie vilă cu piscină, ci minim un dormitor cu dependințe ca să ai intimitate.

Nu greșesc străinii cu care am văzut atâtea filme la televizor când procedează astfel. Conflictul între generații nu este un mit, ci chiar este real, s-a manifestat și se va manifesta mereu. Părinții au uitat că și ei au fost tineri cândva, ori au prea mult timp liber și din astfel de considerente fac regulile în viața copiilor. Chiar dacă nu sub acest titlu ci sub un altul încearcă să își impună voințele și se supără când nu au succese de parcă li se încalcă un drept.

Sunt multe vorbe din popor care ilustrează faptul că nu duc la nimic bun lucrurile amestecate în familii și este adevărat. Un tânăr are un alt mod de viață decât o persoană care are de două ori vârsta lui sau mai mult, un cuplu tânăr are nevoie de spațiul lui în care partenerii să își facă propriile reguli de viață și să își trăiască povestea de iubire împreună, singuri în intimitatea lor în care să nu includă pe nimeni.

Și tu ai nevoie de libertatea de a lua propriile decizii, de a înregistra propriile succese și de a face propriile greșeli ca să dobândești experiență, de intimitate, de lucrurile tale, de programul tău, de ritmul tău de viață, de viața ta liberă de constrângeri indiferent de modul în care alegi să ți-o trăiești. Nu pledez pentru despărțirea familiilor, ci pentru independența personală și a cuplurilor.

O scurtă istorioară sugestivă ilustrează faptul că au existat un El și o Ea și poate că mai există și acum, dar încearcă să fie în alt mod, să se reinventeze pe ei și să își rescrie povestea de dragoste într-o formă de fericire conjugală numai de ei știută. Povestea iubirii lor nu e nouă, e la fel ca alte povești de iubire scrise sau nescrise, dar intens și haotic trăite.

Ceea ce îi face diferiți este lupta pe care au dus-o cu ei și cu ai lor ca să fie împreună în zilele noastre când se presupune că lumea a atins cel mai înalt prag de civilizație și toleranță. Suișurile și coborâșurile relației lor, despărțirile și împăcările lor urmând vocea urii cu care au fost înconjurați în numele iubirii de familia lor extinsă au fost imposibil de suportat pentru ei și poate au trecut decenii iar ura nu a încetat nici acum.

Câte astfel de drame nu se petrec în societate în care părinții, frații și alte rude, în numele iubirii, distrug sentimente și vieți pentru ambiții, invidie și ură nejustificate? Câți dintre semenii noștri nu își pun tinerii familiei în situația disperată să aleagă între partenerii lor și familie?

De ce fac asta? Pentru că pot să fie răi, pentru că nimeni și nimic nu îi oprește să fie așa, pentru că nu știu să fie altfel, pentru că ura îi inspiră să urască cu și mai multă putere, îi alimentează și îi menține în viață. Se manifestă în acest mod și pentru că așa știu ei să fie și pentru că structura personalității și a caracterului lor nu le permite să fie buni cu adevărat, ci doar să joace teatru în funcție de interese.

Sau poate pentru că viețile lor s-au scurs altfel decât ar fi dorit și îi îmbolnăvește să vadă fericirea altora, ori poate frica de pierdere a unei părți din moșie, apropierea apusului vieții sau apropierea iminentă a morții îi scoate din minți și îi face înverșunați și plini de ură și resentimente pe durata vieții care le-a mai rămas.

Nimic nu făcea bun biata noră, nici părinții și neamurile ei nu erau oameni de bună calitate, iar ea era de-a dreptul soi rău în ochii, în vorbele aruncate și în bârfele colportate de rudele soțului ei cu care din nefericire locuiau împreună în casa acestora pentru că tânărul soț nu dorea să plece de acolo, ci își ținea tânăra soție ca să își trăiască iubirea în chinuri și suspine suportând totul ca pe o boală lungă și grea.

În mare cam asta a trăit biata tânără prinsă în povestea iluzorie de dragoste și în mrejele urii și invidiei ca într-o menghină din care nu putea sau nu voia să scape în speranța că poate lucrurile se vor schimba vreodată, în timp ce tinerețea trecea nemilos pe lângă ei scurgând anii și vigoarea din ei. Nimic nu s-a schimbat în conduitele celor care ar fi trebuit să îi iubească pentru că oamenii sunt aceeiași și nu se schimbă prea ușor sau niciodată.

În zadar îl întreba tânăra pe soțul surd și mut ”De la ce vine ura asta, a cui e ura asta care se răsfrânge asupra mea și pentru ce, că nu le-am făcut nimic niciodată, doar m-am căsătorit cu tine și nu am vrut nimic de la ei decât pe soțul meu?”, căci ”sângele apă nu se face” spune o vorbă românească, iar sentimentele și manifestările negative veneau dintotdeauna tocmai de la ai lui.

Relațiile de iubire oricum sunt supuse transformării în timp, iar dacă mai sunt supuse și acestor presiuni, șicane, hărțuiri de la cei care ar trebui sa vă iubescă și să vă sprijine, atunci pot conduce la violențe verbale și fizice, la despărțiri și divorțuri, la traume care se vindecă greu în timp sau poate niciodată, la copii separați de unul dintre părinți și la complicații de care nimeni nu are nevoie în viața lui.

Nu ai obligația să asculți că nu trebuie să iubești pe cine iubești, că nu trebuie să te căsătorești cu cine dorești să te căsătorești, că nu le trebuie asemenea elemente în neam cu epitetele de rigoare, că ce naște din pisica șoareci mănâncă, sau așchia nu sare departe de lemn deci va face în viața greșelile socrilor tăi care de asemenea nu sunt buni, că nu face nimic bun, că trebuie să te despărți și să îți refaci viața, că îți vor crește ei copiii etc.

Nu sunt scenarii apocaliptice, sunt scenarii trăite de mulți alții înaintea ta și drame de acest fel se petrec și se vor petrece mereu. Poți să nici nu îți dai seama că faci parte dintr-un astfel de scenariu bolnav pentru că ai sentimente care te împiedică să vezi și să auzi manipularea pe care poate că o primești periodic ca pe picătura chinezească până când capeți convingerea că relația ta nu e potrivită și că trebuie să te despărți pentru că nu mai suporți partenerul de viață care uneori poartă singura vină că te iubește.

Poate că și tu te-ai confruntat cu interdicțiile părinților, fraților sau altor rude să fii fericit (ă) cu alegerile tale personale. Poate că și tu te simți înconjurat de răutate, ură și invidie, poate că ai fost sau ești hărțuit (ă) în mediul familial al rudelor tale sau al partenerului tău și te simți ca într-o capcană: la el și la relația voastră nu vrei să renunți, dar nu aveți unde să plecați, ori poate el nu dorește să părăsiți casa părintească și să mergeți oriunde în lume ca să vă trăiți liberi de constrângeri povestea de iubire.

Poate că te vei regăsi în povestea lor și poate îți vei forma o idee care să te ajute să faci schimbările necesare pentru a-ți schimba relația cu tine, cu partenerul tău, cu rudele, cu oricine e împotriva relației tale de iubire. Ia-ți casa ta dacă dorești să ai viața ta în care trăiești după regulile tale! Plătește oricât și închiriază ceva, strânge bani puțin câte puțin până când aduni suma necesară pentru avans și cumpără-ți casa ta în rate – fă orice, dar ia-ți casa ta și trăiește frumos și cu cine dorești conform regulilor voastre.

Sigur că trebuie să respectați legile și alte reguli impuse în societate, însă nu trebuie să respecți pe nimeni și nimic care intervine în relația ta de cuplu și încearcă să vă facă să vă certați sau să vă despărțiți dacă voi nu doriți. Odată ce ai vârsta majoratului și propriile venituri nu trebuie să asculți de cei care îți spun cu cine să ai și cu cine să nu ai o relație sau să te căsătorești, cum să vă gestionați bugetul, când și cum să faceți curățenie, mâncare ori să vă spălați hainele în casă, ori unde și când să mergeți, cum să vă distrați, cum să vă trăiți viața de cuplu, ce alegeri să faceți etc.

Dacă nu ai memoria altor vieți înseamnă că aceasta este prima viață pe care o trăiești, dacă nu există dovezi că alții au trăit mai multe vieți pe pământ sau în alte dimensiuni, atunci cel mai probabil aceasta este singura viață pe care o vei avea, deci bucură-te de ea, iar pentru asta fă tot ceea ce este necesar și corect și ia-ți casa ta dacă nu vrei să îți trăiești viața după regulile altora!

Tu te-ai confruntat cu astfel de probleme familiale în cursul vieții? Dacă ai întâmpinat asemenea situații cum le-ai rezolvat? Scrie-ne într-un comentariu ca să învățăm din experiențele tale de viață.

Sursa fotografiilor: naturlich.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: